Счупете рутината с екстремен туризъм

разчупване на рутината с парапланеризъм

С настъпването на пролетта се появяват и желанията за някакво ново приключение, което да ни раздвижи кръвта. След мрачната зима всеки иска да опита някакво ново занимание, което да може да съвместява с основните си задължения. От друга страна това, което предприемаме, трябва да бъде достатъчно запомнящо се, за да може да остави трайна следа в съзнанието ни.

Чудесен избор за разчупване на рутината е екстремният туризъм. У нас вече доста хора са изпитвали удоволствието от него и за вдигали адреналина си по различни начини. Можете да си изберете занимание, което е по вкуса ви – скокове с бънджи, парашутизъм, рафтинг, алпинизъм, парапланеризъм и др.

Може би най-популярни и на този етап предпочитани са скоковете с бънджи. В България този вид екстремен туризъм е навлязъл през 1992 година и изключително бързо събира много голям брой последователи, чието единствено желание е да вдигат адреналина си.

Парапланеризмът е по-малко предпочитан начин за вдигане на адреналина – тук основно значение има метеорологичната обстановка. При подходящо време и ако сте достатъчно опитни в изживяването, е възможно да се достигне височина над 7000 метра. Едно от най-предпочитаните места у нас е град Сопот.

скайдайвингът е вид екстремен туризъм

Парашутизмът (още се нарича скайдайвинг) също е добър начин за вдигане на адреналина – може да се каже, че този вид екстремен туризъм е един от най-младите. Подобно преживяване е предпочитано от хора, които имат свободолюбив дух – преди самото преживяване се провежда инструктаж, както и кратък курс.

Рафтингът е доста популярен начин за екстремно разпускане – все повече хора се спускат без страх по буйните речни води. Сега е точният период, ако сте решили, че ви допада този вид туризъм – от месец април до юни. Едно от най-предпочитаните места за рафтинг в България е река Струма.

В случай, че това не ви звучи достатъчно подходящо за вас, можете да се спрете и на скално катерене. В България има достатъчно терени за тази цел. Преди, обаче, да започнете ще трябва да си осигурите екипировка.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати