ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Любопитни факти за стриптийза

Любопитни факти за стриптийза

Стриптийз

Стриптийзът е един чудесен начин да подлудите половинката си. Той, освен че може да бъде начало на любовна игра, се оказва забавен и полезен за дамите. Напоследък стана актуално танците на пилон да се тренират и като спорт. Преди да се запалите по тях обаче, можете да се запознаете с някои интересни факти от историята им.

- Навярно много от вас вече са се досетили, че думата стриптийз произлиза от английските думи strip (събличам) и tease (дразня). Същността на танца се състои в постепенно събличане в стриптийз барове или нощни заведения.

- Както всички знаем, един от основните елементи на стриптийза е пилонът, около който танцьорката се разсъблича. Знаете ли обаче, че диаметърът на пилона е равен на диаметъра на мъжки полов член със средна големина. Той бил специално замислен така по идея на създателя на първите пилони.

- Първият в света стриптийз е направен от парижка студентка по време на парти през 1893 година на сцената на Мулен Руж. Разсъбляклата се заради горещината танцьорка, била арестувана и трябвало да заплати глоба в размер на 100 франка.

- С течение на времето стриптийзът е признат за изкуство наред с операта, балета и киното. Танцуващата във филма Стриптийз актриса Деми Мур получила най-високия хонорар за този вид дейност - 12 млн. долара.

Стриптизцорка

- Според британско изследване всяка четвърта танцьорка на пилон има висше образование. 20% от дамите се занимават с този занаят, точно за да плащат образованието си.

- В САЩ поставянето на силиконови импланти в гърдите на стрийптизьорка се отнася към производствените разходи и не се налага тя да заплаща за манипулацията.

- Стриптийзът обаче не е първият еротичен танц. Танцът кан-кан се е появил във Франция половин век преди стриптийза и първоначално се е изпълнявал в ресторанти, кабарета и друго нощни заведения. В началото той се е смятал за неприличен и вулгарен, а жените, които са го изпълнявали, са се считали за развратни.

- И докато хората по света използват еротичните танци за съблазняване, то в Тайван стриптийзът се изпълнява по време на погребения. В някой области на страната се счита, че само така ще се успокои блуждаещата душа на мъртвеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати