ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Старостта ни застига чак на 80 години

Старостта ни застига чак на 80 години

Баба

Хората започват да усещат старостта, чак когато навършват 80 години, а не 60, както се считаше досега, показва британско проучване.

Здравословният начин на живот, напредъкът на медицината, както и трудовата активност помагат на мъжете и жените да се запазят млади по-дълго време, сочи изследване, по идея на застрахователната компания PayingTooMuch.

Според проведените анкети повече от една пета от участниците смятат, че човек започва да се чувства стар, след като навърши 80 години.

Как обаче разбираме, че старостта ни е споходила?

Обикновено в по-напреднала възраст хората започват да заспиват по-лесно, докато извършват дейности като четене на вестник, гледане на телевизия, плетене и др.

Честото забравяне, липсата на ориентация, по-бързото напиване с алкохол и ранното събуждане от сън също са признаци за остаряване. Редовната употреба на израза „едно време“, липсата на желание за шумни събития, както и придържането към удобни, но не и пасващи си дрехи, също са сред първите основни показателя, че остарявате.

Старост

Разбиранията на хората относно старостта доста са се променили с времето. Преди години щом човек се пенсионира, за него вече се смяташе, че е стар. Но напоследък възрастта нарасна, тъй като продължаваме да работим дори и на седемдесет години. Пенсионерите вече не са онези хора, които прекарват последните си години в плетене пред телевизора, казват от PayingTooMuch.

Новите технологии също повлияват на възрастните хора. Интернет и социалните мрежи помагат на пенсионерите да комуникират по-лесно, а това ги кара да се чувстват по-млади. Неотдавна британско изследване показа, че дори хората над 65 години прекарват голяма част от времето си пред компютъра.

След като се пенсионират, жителите на напредналите държави продължават да водят също толкова активен живот, колкото и преди това. Те пълноценно се наслаждават на почивката си, посещавайки различни места или отдавайки се на любимото си занимание.

Нерядко човек става по-деен, след като излезе в пенсия, защото най-после има време да направи нещата, които винаги е искал.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати