Какво не трябва да хапваме на първа среща

Вечеря

Британско проучване показа, че на първа среща освен външния вид впечатление прави и изборът на храна, която мъжът и жената си поръчват.

Мнозинството от дамите заявяват, че на първа среща никога не биха си поръчали спагети или зелева салата, защото при консумацията им може да се нацапат, а и тези храни не са лесни за хапване с вилица.

Освен спагетите и зелената салата в списъка на неподходящите храни за първа среща попадат всички ястия, които изискват употребата на много салфетки при консумация, в това число раците и супата.

37% от британките на първа вечеря с потенциалния им партньор си поръчват ястие, което лесно може да бъде нарязано с нож и вилица и изядено на малки хапки.

Повечето жени заявяват в анкетите, че прочитат многократно менюто преди да изберат най-подходящото ястие за вечеря на първа среща.

Първа Среща

40% от дамите казват, че на първа среща не трябва да се прекалява с алкохола, като допустимото количество за консумация е 2 чаши бяло вино.

10% от допитаните жени са споделили, че са готови да пропуснат предястието и основното ястие на първа среща и да преминат направо към десерта, консумиран с няколко чаши шампанско.

Текилата се смята за възможно най-неподходящия алкохол, с който можете да консумирате храната си. Това е една от най-коварните напитки с висок градус, заради което лесно може да изгубите представа за изпитото количество.

Като най-подходящ десерт за първа среща се смята сладоледът.

При мъжете проучването показва, че те си поръчват храна, като се съобразяват с дамата, с която са на първа среща.

Обикновено порциите на господата са двойно по-големи от тези на жените, но 42% от мъжете на Острова казват, че винаги дават предимство на дамите при избора на храна.

Повечето мъже съобразяват поръчката си с жените, за да направят добро впечатление, а и за да не се изложат с избора си на храна.

27% от допитаните мъже са споделили, че не обръщат толкова голямо внимание на яденето, колкото на бутилката вино, с която да съчетаят храната.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати