Защо работодателите не ви търсят след интервю за работа

Работа

От месеци се опитвате да си намерите нова работа и най-после имате късмета да ви извикат на интервю във фирма. Подготвили сте се предварително за срещата, проучили сте всички подробности за евентуалния си работодател и мислите, че сте представили блестящо на интервюто. Казали са ви, че ще ви се обадят съвсем скоро, но това така и не се случва. Защо работодателите постъпват така?

Най-често работодателят не се свързва отново с повечето от кандидатите за обявената свободна длъжност, защото не ги е одобрил. Дори и да смятате, че тази позиция е точно за вас и вие най-добре бихте се справили с посочените задължения, може би нещата не стоят точно така.

Възможно е да се е появил друг претендент за работното място, който притежава повече опит от вас и това да е впечатлило работодателя.

Ето защо специалистите препоръчват, когато човек посети дадено интервю, след това да изпрати имейл, в който да благодари за отделеното време. По този начин ще създадете добро впечатление и дори и да е бил избран друг кандидат, ако той в последствие напусне, има голям шанс да ви се обадят отново.

Интервю за работа

Не е задължително обаче нещата да се развият по този начин. Нерядко работодатели не звънят на кандидатите, защото все още провеждат интервюта.

Ако сте един от първите, които са проявили желание да работят в дадената фирма, може да ви се наложи да изчакате, докато бъдат разгледани кандидатурите и на други хора. В такъв случай можете да изчакате две седмици и ако не ви звъннат, да потърсите друг вариант за реализация.

Ако сте били на интервю за работа и са ви одобрили още тогава, но после не са ви се обадили, /въпреки че са ви обещали/, това може да означава, че във фирмата се е зародил проблем.

Работодател

Най-вероятно поради финансови затруднения е премахната свободната позиция или дори е закрита цялата фирма. В тази ситуация можете да звъннете вие или направо да продължите с търсенето на работа.

Има обаче още една причина, поради която работодателите не се обаждат след интервю и тя е, че са некоректни. Интервюиращите често обещават, че ще се свържат с всеки от кандидатите, за да му съобщят дали е нает или не, но това така и не се случва.

Ако сте сред тези, на които не са им звъннали, няма за какво да съжалявате, защото най-вероятно компанията не е кой знае какво, щом персоналът ѝ си позволява такова отношение.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Презиме
Презиме
11.06.2015 14:57
Не казахте абсолютно нищо ново!
3
0