Феновете на хеви метъла са преуспели и щастливи хора

Хеви метъл

Хеви метълът е жанр в рок музиката, който се оформя към края на 60-те и началото на 70-те години в САЩ и Обединеното кралство. Характерно за този музикален стил е използването на китара, бас китара, барабани, вокали и понякога клавири.

Общоприето разбиране е, че феновете на хеви метъла се отличават с бунтарския си нрав. Те не търпят правила и ограничения и затова не винаги се приемат добре от обществото.

В същото време повече хора считат, че почитателите на тежката музика постоянно изпадат в тежки депресии и дори прекаляват с алкохола. Ето защо славата, която се носи на любителите на този музикален стил не е и много добра. Дали обаче този стереотип не е напълно погрешен? Възможно ли е да е точно обратното?

Според скорошно изненадващо изследване хеви метълът най-точно показва дали населението на една страна преуспява или пък не, пише вестник Дейли мейл.

Мнозина смятат, че феновете на тежката музика са разгневена и отритната от обществото тълпа. Това може би се дължи на факта, че метълът се е зародил в икономически опустошени региони, където населението е било бедно и изтерзано.

Рок

Тогава той е бил предпочитана музика най-вече от отблъснатата работническа класа. Днес обаче нещата коренно са се променили. Оказва се, че в наши дни метълът е предпочитана музика най-вече в държавите, известни с високия си жизнен стандарт.

Директорът на института Мартин Просперити към университета на Торонто Ричард Флорайда и сътрудничката му Шарлота Меландер изготвили специална карта, която сочи броя на хеви метъл групите на сто хиляди души от населението на определена държава. Изследователите са си послужили с информация от Енциклопедия металум.

Изработената карта е неоспоримо доказателство, че този тип музика, вече не е толкова предпочитан в постиндустриалните райони, където се е слушал най-много преди години. За сметка на това хеви метълът се е сдобил с голяма популярност в развитите скандинавски страни.

Скандинавката Шарлота Меландер и Ричард Флорайда анализирали внимателно връзката между тежката музика и куп социални и икономически предпоставки, за да стигнат до изненадващото откритие. Данните им сочат, че броят на хеви метъл бандите в една страна съответства на икономическите ѝ постижения.

Освен това жителите на държавите, в които се слуша повече тежка музика, са по-креативни и са по-добри предприемачи. Оказва се също така, че там, където хеви метълът се харесва повече, е по-голям и броят на хората с висше образование и на тези, които умеят да се радват на живота.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати