Гладните мъже харесват дебеланки

Дебеланка

Всеизвестен факт е, че когато човек е гладен, не е никак придирчив към храната си. Оказва се обаче, че това важи с пълна сила и при избора ни на партньор, информира вестник Дейли телеграф.

Изследване на британски психолог сочи, че както дамите, така и голяма част от господата харесват по-едри представители на срещуположния пол, когато са гладни.

За разлика от жените, които по принцип си падат по-солидни партньори, мъжете са привлечени от мадами с пищни форми, само докато се наядат. След това обаянието на дадената пухкава дама изведнъж изчезва.

Гладът може да ни накара да променим представите си за привлекателност. Когато един мъж е гладен, той се чувства привлечен от жена с голям бюст и по-сочна фигура. Дамите пък като цяло са привлечени от едри господа, заяви д-р Вирен Свами от университета на Уестминстър.

Оказва се, че само след шест часа без храна мъжете променят своите предпочитания и вече не са особено критични към фигурата на потенциалната си партньорка. Това сочи проучването, в което са взели участие общо 266 доброволци.

Учените обясняват странното поведение на гладните хора с факта, че когато усетят глад, те подсъзнателно търсят половинка, която да набави храна. А по-пълните изглеждат така, сякаш лесно я намират.

Гладен Мъж

По думите на проф. Гарет Ленг от университета на Единбург поведението може да се дължи на това, че зоната на мозъка, която контролира глада, контролира и либидото.

Сексуалният инстинкт и чувството за глад са основни при човека. Навярно това обяснява защо, след като сме отишли на вечеря с представител на срещуположния пол, искаме вечерта да завърши под завивките, обясняват специалисти.

В зона от нашия мозък, позната като вентромедиално ядро, се намира хормонът на обичта окситоцин, който контролира апетита и сексуалните пориви. Когато изпитваме глад, хормонът увеличава желанието за ядене и поривите за ласки остават на заден план.

В такива моменти несъзнателно търсим партньор, който да ни предложи храна. Щом пак сме сити обаче окситоцинът засилва либидото и обичайните ни сексуални предпочитания пак са актуални.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати