Какво повдига самочувствието на двата пола

Забавление

Някои жени се чувстват по-секси на високи токчета, а други повдигат самочувствието си от нова прическа. Ново проучване обаче успя да подреди нещата, които повдигат самочувствието, както на мъжете, така и на жените.

Изследването, публикувано в британското издание Дейли мейл, показва, че повечето жени се чувстват секси с ново червило и облечени в малка черна рокля.

При жените положително влияние върху психиката има съблазняващият външен вид. Затова една дама се чувства по-уверена, ако изглежда добре.

Рокля

Докато при дамите външният вид е от ключово значение за самочувствието, при господата увереността се повдига от комплиментите.

Мъжете в проучването са заявили, че се чувстват по уверени, когато получат похвала за труда си, отколкото, ако облекат нов костюм.

И двата пола обаче са единодушни, че една хубава почивка или научаването на ново умение гарантирано може вдигне самочувствието на всеки човек.

Спортуването и срещите с приятели също има положителен ефект върху увереността.

От изследването става ясно и че мъжете се чувства по-секси, когато срещата им с жена е уредена, а дамите – когато ги поканят на среща.

Всяка пета жена в проучването е заявила, че увереността идва от вътре и няма нищо общо с материалното състояние, докато с това становище са съгласни само 15% от господата.

Работни Взаимоотношения

От друга страна психолозите съветват да напишете на един лист неща, които харесвате в себе си, и такива, които не харесвате.

Анализирайте дали негативните черти, които сте посочили в характера си, не са повлияни от мнението на другите или твърде високите очаквания, които имате за себе си.

Фокусирайте се върху нещата, които може да промените, като си поставяте лесно достижими цели, за да не губите мотивация.

Според специалистите най-важното условие, за да изградите добро самочувствие, е да да сте напълно наясно със себе си.

Наблегнете на предимствата в характера си и се опитайте да коригирате отрицателните аспекти.

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати