Как да възстановяваме енергията си

Енергия

За да поддържаме нивото на енергията си високо, е необходимо да се спазват няколко елементарни навика, които са доказали ефективността си с времето.

Слушайте музика

Музиката може да поддържа нашия душевен баланс и освен естетическа наслада и да активизира енергията ни.

Най-препоръчителни са звуците от морски вълни, дъжд и чуруликане на птички, които доказано помагат на концентрацията.

Експертите съветва да се изолирате от шумовете навън, защото те източват от вашата енергия.

Дишайте чист въздух

Слушане на музика

Силата на чистия въздух не трябва да се подценява, когато се опитваме да поддържаме високо ниво на енергия. Специалисти казват, че всеки проблем ще ви се стори по-малък, ако просто излезете на една дълга разходка в парка.

Хапвайте енергийни храни

За да се заредите с енергия е препоръчително за известно време от менюто си да изключите месо и захар, като вместо това похапвате повече плодове, зеленчуци, млечни продукти и ядки.

Ако се храните прекалено често с месо или захарни изделия, организмът ви няма да успява да поддържа енергийната си ефективност.

Бъдете активни в светлата част на деня

Хората, които работят в светлата част на деня, са много по-енергични, от хората, които си лягат в малките часове на деня и проспиват половината ден.

Портокал

Препоръчително е през първата половина от деня да решавате задачите си, а вечерта ви да бъде по-спокойна.

Всяко натоварване на организма след 19 часа е неефективно и води до смущения и раздразнения.

Препоръчително е също да ставате рано – винаги в един и същ час. В началото може да ви е трудно, но след като свикнете, организмът ви винаги ще е пълен със сили и енергия.

Правете си график

Хората, които имат ясен списък с ангажиментите, които им предстоят, освен че успяват да свършат повече работа, запазват и високо ниво на енергия и настроение.

В графика трябва да разпределите задълженията си, така че по-важното да се върши още сутринта, а маловажните задачи - в края на деня.

Всяка вечер си правете и списък с нерешените въпроси, които тормозят съзнанието ви, като се стремите да ги отмятате един по един.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
я
я
11.07.2014 14:05
яя
0
1