ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Мъжете преценяват жените по обувките

Мъжете преценяват жените по обувките

Обувки

Представителите на силния пол, макар и определено да се захласват по външния вид на жената, често не пропускат да забележат и обувките, които носи.

Психолози са установили, че голяма част от мъжете градят престава за дамите, с които се срещат, по обувките, които те са избрали.

Специалистите казват, че тази техника не е никак грешна, тъй като обувките ни могат да издадат навиците, доходите и дори части от характера на една жена.

Затова повечето господа си създават първо впечатление за жената въз основа на стайлинга ѝ и най-вече на избора ѝ на обувки.

Много от мъжете открито разкриват, че най-еротично на съзнанието им въздействат обувките на високи токчета. Силният пол намират високите обувки за много възбуждащи и съблазнителни и казват, че с високи токове може да се харесате на всеки мъж.

Господата не крият и че силно им въздейства перфектно оформеният педикюр, който се поддава от обувките.

Слънчевите дни са много подходящи да покажете краката си, като мъжете заявяват, че се впечатляват от подаващите се лакирани пръсти, които показват, че една жена може да е перфектна от всякъде.

Черният и червеният цвят символизират греховното и затова мачовците ги смятат като най-подходящи цветове за обувките на една дама.

Женски Обувки

Обувки в черно и червено излъчват сексапил и провокират мъжките фантазии.

Колкото по-ярки са обувките на една жена, толкова е по-силна нейната екстровертност.

Изследване на психолози показва, че хората, които страхуват от обвързване, и онези, които най-много се тревожат за връзките си като цяло, носят чисто нови и добре запазени обувки.

Изследователите предполагат, че това се дължи на факта, че те обикновено се притесняват за външния си вид и за това какво мислят другите за тях.

По-свободомислещите и непретенциозни хора, от друга страна, не обръщат толкова голямо внимание на облеклото и обувките си.

Въпреки всичко психолозите отбелязват, че някои хора съвсем нарочно носят обувки, които не пасват на същността им, за да си изградят имидж, с който да заблудят останалите за това, което всъщност представляват.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати