ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Топ 5 съвета при първа среща

Топ 5 съвета при първа среща

Среща

Фразата бъди себе си се смята за меродавна от много хора, но тя не важи за всички случаи, не защото не трябва да бъде в основата на всяка връзка, но някога може да й навреди, особено в самото й начало.

Човек трябва да бъде такъв, какъвто е, но в определени граници, или поне докато отсрещната страна не го допусне по–близо до себе си.

Истината е, че ако хората си подхождат, не само физически, но и душевно те ще го усетят, без дори да се замислят. И някак спонтанно и непринудено тези двама души започват да разговарят, да се смеят и в един момент ще се обикнат.

Много е важно да бъдете отворени към света и различните хора и да не подхождате предубедено. Да не се настройвате, че това ще е човекът на живота Ви, и никой друг не може да заеме мястото в сърцето Ви.

Този подход излязъл от нашите мечти може да ни изиграе лоша шега и да се окаже, че мъжът / жената е коренна противоположност на нашия идеал. Истинският проблем обаче е този, дали истинският не е по–добър от онзи в главата ни?

От проучване при по–възрастни двойки със съвместен живот повече от 50 години се оказва, че половинката до тях е тотално различна от това, което са си представяли. Като животът им в годините е бил и си остава в пълна хармония.

Първа Среща

Учени казват още, че не е на добре да проверявате човека, с който ще се срещате, което на практика в 21 век е изключително лесно. Това е така, защото човек се настройва според получената информация, без да е сигурен какъв е той в действителност. И така се обрича една евентуално щастлива връзка.

Смята се още, че не е желателно по време на срещата да се засягат тъжни теми и преживявания или пък да се споменават бивши гаджета, макар че за последното може да се поспори.

Няма начин заговаряйки са предишни любовни авантюри отсрещната страна да не полюбопитства поне малко. Естествено, че всеки от тях би искал да знае, че е избран сред многото и е оценен високо.

Много е важно също да не подведете човека срещу Вас, да не се изричат лъжи, защото те рано или късно излизат наяве.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати