ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Седем начина работата да ви прави щастливи

Седем начина работата да ви прави щастливи

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182492
Работа

Имате ли чувството, че работата ви отегчава и дори започвате да се изнервяте в неделя вечер, защото знаете, че на другия ден започва работната седмица?

Сигурно сте изморени от това да правите едно и също всеки ден и постепенно усещате, че първоначалната еуфория към работното ви място намалява все повече и повече.

За ваша радост има няколко трика, с които работата може да се превърне в начин да се чувствате по-щастливи и по-доволни от живота.

Всичко започва с правилното мислене. Научете се да цените малките неща – това ще ви помогне да усетите радостта във всекидневието.

Има причина да харесвате работата си, независимо каква е тя. Със сигурност има поне една или две причини, поради които тази работа ви е харесала в началото. Припомнете си ги и погледнете на работата си не като на задължение, а като на начин да изкарвате пари, но с удоволствие.

Успех

Стойте настрана от интриги и негативизми. Във всеки работен колектив има хора, които са пълни с негативни емоции. Те отричат всичко и винаги са недоволни. Не обръщайте внимание на интригите им и ще се чувствате по-добре. Всяко въвличане в клюки и интриги пилее енергията ви и ви кара да се изнервяте.

Научете се да бъдете благодарни. Може би досега сте подценявали силата на това да бъдете благодарни на хората, които правят нещо за вас. Да благодарите на шефа си или на колегите си не е само въпрос на етикет и начин да покажете, че сте възпитани, а също така и начин да се чувствате добре самите вие. Когато сте добри към хората, ще усетите, че ви се случват хубави неща.

Важно условие да се чувствате добре, докато работите, е да знаете къде е вашият праг на търпимост. Дори най-оптимистичните и добронамерени хора имат своя праг и всеки трябва да знае къде е неговият.

Работно място

Не позволявайте да се стига дотам, че да избухнете в работата си. Усетите ли, че някой наближава прага на вашата търпимост, преустановете разговора или направо излезте от помещението. Ще усетите, как с времето работата ще ви се струва по-приятно, след като не се стига до сблъсъци.

Бъдете добри с шефа си. Има обаче разлика между това да се отнасяте добре с началника си и да му се подмазвате, за да постигнете целите си. Работете здраво и показвайте уважение към вишестоящия в йерархията. Дори най-трудните за понасяне шефове имат своята чувствителна страна и това може да ви накара да харесвате работата си повече.

Започнете деня си със задачата, която най-много ви тормози. Всеки има задачи, които се опитва да избягва и все ги отлага, което води до неприятности. Най-правилният начин да се справите с такива задължения е да ги направите веднага, в началото на деня. В противен случай постоянно ще мислите за това, че трябва по някое време да свършите неприятната задача.

Но ако направите първо нея, след това денят ще ви се стори много по-приятен. Заобиколете се с неща, които ви карат да се усмихвате – това е трик, който ще ви накара да се чувствате добре по време на работа. Снимки на любими хора, на домашни любимци или смешно човече на работното ви място ще ви накарат да се чувствате много по-добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати