ezine.bg»Статии»Любопитно»Розовите делфини се превръщат в красиви мъже

Розовите делфини се превръщат в красиви мъже

Розовите делфини се превръщат в красиви мъже

Знаете ли, че съществуват розови делфини? А чували ли сте легендата, че при пълнолуние те могат да се превръщат в красиви мъже.

Дори и да ви звучи налудничаво, учени и любители на екстремните изживявания от Санкт Петербург ще се отправят към р. Амазонка, където ще търсят розови делфини и ще се пробват да разберат на място дали легендата има нещо общо с истината.

Амазонските делфини са сред малкото сладководни представители на вида. Те са с удължена муцуна. Мъжките достигат на дължина 2, 5 м, а женските - с метър по-малко. Теглото им най-често е около 160 кг. Розовите делфини имат изострени слух и зрение.

Амазонският речен делфин днес е на изчезване. Южноамериканските индианци са вярвали, че убийството на розов делфин носи на ловеца просперитет и късмет.

Когато европейците се заселили по земите край Амазония, започнал масов лов на тези животни. Кожата и месото им били много ценни и скъпи.

За розовите делфини се разказват какви ли не легенди. Според една от тях водните животни при пълнолуние се превръщат в красиви мъже, които съблазняват момичетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати