Маймуни алкохолици струват на САЩ милиони

Маймуни алкохол

Цели 3.2 милиона долара са отделили от Министерството на здравеопазването в САЩ за алкохол, който ще бъде даван на маймуни. Целта е да се изследва по какъв начин влияе прекомерната употреба на спиртни напитки върху тялото и мускулите на приматите, съобщава изданието Вашингтон таймс.

Оказва се, че и преди са провеждани подобни абсурдни проекти. Сходно изследване е проведено и с мишки. Друго проучване, което е финансирано от данъкоплатците, е имало за цел да изучава тръпката у пилотите, които управляват самолетите пияни. Уточнява се, че този проект е проведен с помощта на симулатори.

Университетът в Мисури е заделил сериозната сума от 70 хиляди долара за проучване върху учениците. Специалистите искат да проверят дали sms-съобщенията, които получават подрастващите, ги мотивират да употребяват по-малко количество спиртни напитки, което от своя страна води и до по-малко вредни последици за организма.

В периода между 2008 и 2010 година е проведено още едно подобно изследване – наблюдавани са хора, които са на възраст под 30 години и които играят покер, докато си пийват порядъчно. След това учените сравнявали резултатите на трезвите и пияните играчи и се изчислили постиженията, които са постигнали и двете групи.

За това изследване са изхарчени почти 155 хиляди долара. Според здравните власти всички тези проекти, за които са изхарчени пари от държавния бюджет, всъщност подпомагат развиването на потенциала на изследователите.

Те не смятат, че някое от изследванията е излишно или нелепо независимо колко пари за похарчени за него. Президентът на Алианса за защита на интересите на американските данъкоплатци изобщо не е съгласен с позицията на здравните власти.

Дейвид Уилямс е напълно убеден, че бюджетът, който имат в правителствения център за проучване на проблемите на здравеопазването и биомедицината, е меко казано раздут и парите се харчат без особен смисъл.

Според Уилямс изтичат много пари за подобни напълно абсурдни изследвания, чиито резултати по никакъв начин не са в полза на обществото.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати