ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Откриха най-ефективния лек за нещастна любов

Откриха най-ефективния лек за нещастна любов

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k137
Разбито Сърце

Според американски психолози аспиринът в съчетание с шоколада е най-ефикасното средство, което лекува нещастна любов и тъгата след раздяла с любимия.

Аспиринът можел да притъпява сърдечната болка и разочарование, а шоколадът да повишава нивата на окситоцин в организма.

Психолозите добавят обаче, че една раздяла ще бъде напълно преодоляна, когато се анализират причините за нейния край и човек сам се поучи от грешките си в последната си връзка.

Аспирин

Пред Дейли телеграф професорът по психология Уолтър Мишел от Колумбийския университет заявява, че ако само изливате любовната си мъка пред приятели и познати, така ще засилите депресивното си състояние.

"Когато гледаш снимка на човека, разбил сърцето ти, изпитваш болка в същата зона на мозъка, която се активира при изгаряне на ръката" – пояснява американският професор.

Изследвания са доказали, че обикновени болкоуспокояващи като аспирин или ибупрофен помагат за преодоляване на чувството на отхвърляне. И макар че много хора обичат да говорят отново и отново за болезнени преживявания с приятели, според професор Мишел е добре да се направи опит за дистанциране от неприятната раздяла.

Основният съвет на всички психолози след раздяла е да не си затваряме очите за загубата, тъй като тя вече е настъпила. Трябва да приемем, че с половинката вече не сме заедно като факт от действителността.

Самота

Трябва да си дадете реална сметка каква роля е играел човекът, с когото сте разделени. Помислете какво най-много ще ви липсва от него и как можете да запълните тази празнина. Опитайте се да направите нещо ново и да преподредите живота си по нов начин.

Откъснете се напълно от бившата си половинка, защото в противен случай няма да можете да създадете нова връзка и да влюбите отново.

Психолозите в САЩ дори съветват клиентите си да сменят работното си място и града, в който живеят, за да забравят напълно половинката си.

Тъй като в нашата страна това е доста трудно за осъществяване, може само да опитате да не посещавате местата, на които сте ходили заедно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
девствеността на кой я...
девствеността на кой я...
28.09.2014 11:06
Да, разбира се, че са открили този лек - не яжте няколко дена, засейте си добри бактерии в червата, вземете си топла вана със хубави соли... прочистете се. След това се качете на самолета и идете на някой слънчев екзотичен остров да ви доизлекува тамошна любов. Защото който сам не си помогне и господ не може да му помогне.

Но за съжаление психиатриите няма да допуснат да направите това, защото биха загубили абсолютната си власт. Така, че не се преструвайте, че не сте душевно болен човек! Който всъщност послушно и програмирано страда! Трябва да ви съжаляват за състоянието и видът Ви.
5
1