Няколко идеи за есенни забавления

Есен

Краят на лятото дойде и вече трябва да приемем, че ще се откажем от някои забавления. За тази година слагаме край на плажните занимания, което от една страна е наистина тъжно. От друга, обаче, есента ни предлага толкова много възможности да се забавляваме.

Преди всичко, за разлика от лятото, през есента времето не е толкова горещо. Това се отнася най-вече за периода на така нареченото циганско лято, което всеки от нас очаква с голямо нетърпение. За да не се отдавате на мъката по заминалото вече лято, правете неща, които ви носят удоволствие и които можете да съобразите с времето навън.

Ако навън е мрачно и вали, което си е характерно време за есенния сезон, има лесно решение и то не е разходка по търговските центрове. За наистина забавно прекарване изберете онази хубава книга във вашата библиотека, която все отлагате да прочетете, седнете на удобния фотьойл и се насладете на четивото. Ако към мрачното време, фотьойла и книгата добавите чаша топъл чай – идилията е пълна.

Разходка

Сменете гардероба си и сложете на преден план по-топли дрехи. Всъщност това може и да не звучи особено забавно, затова направете го такова. Запалете си ароматна свещ, пуснете хубава музика и се захващайте за работа.

У дома можете също да поканите приятели, с които отдавна планирате да се видите, но летните ви ваканции не съвпаднаха и затова все отлагате. Какво по-хубаво от домашна обстановка, добра компания, дъждовно време и чаша вино. Можете да сготвите нещо интересно и да поканите приятелите си на вечеря.

А ако дъждът спре в един момент, възползвайте се от това и излезте да се разходите – ароматът, който се носи из въздуха след дъжд е прекрасен. Освен това улиците не са прашни и около теб всичко е по-свежо.

Вечеря

В случай че сте от късметлиите и по време на вашата почивка времето не се мръщи, а навън е изпекло хубаво есенно слънце, направете си излет и не забравяйте да правите много снимки.

Разходката е чудесен вариант, особено ако имате кола и можете да отидете някъде из китните кътчета на България. Изберете дестинацията, която е най-удобна, и запалете колата – има толкова много места, които си заслужава да се посетят.

В случай че си падате по културни събития, можете да отидете на театър или да посетите изложба. Поинтересувайте се какво събитие предстои във вашия град през уикенда и го посетете.

Без да се усетите есента ще премине в различни забавления и когато настъпи зимата, няма да мислите за далечното и отминало лято, а за страхотната и весела есен, която сте си подарили.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати