Успехът в професията зависи от тактичността на половинката ни

Успех в Работата

Ново изследване на вашингтонския университет Сейнт Луис показва, че характерът на партньора ни може да определи доколко ще сме успешни на професионалната сцена.

В проучването са били анкетирани 4544 доброволци, които са имали сключен брак през последните 5 години. Целта на изследването е била да провери доколко успехът на работното място се влияе от половинката.

Анкетите са били съставени от 36 въпроса. След като са попълнили въпросниците, участниците са били разпределени в 5 отделни групи спрямо личностните им характеристики – искреност, любезност, тактичност, откритост и невротизъм.

Двойка

Доброволците е трябвало да отговарят на въпроси за финансовите им възможности, повишенията в кариерата, честотата на сексуалните контакти с постоянния партньор, удовлетворението от връзката и разпределението на домакинските задължения.

Изследването е открило, че партньорите, които вземат заедно решенията и прекарват свободното си време заедно, е много по-вероятно напълно да придобият характеристиките на половинката си.

Проучването е стигнало до извода, че колкото по-тактичен е партньорът ви, толкова се увеличава възможността да се реализирате успешно на професионалното поприще.

"Установихме, че ако имате тактичен партньор, това е свързано с високи нива на удовлетворение от работата, по-високи доходи и по-голяма вероятност за кариерен ръст“ – заявяват американските изследователи.

Флирт

Тактичността е свързана и с отлична самодисциплина. Тактичните и дисциплинирани хора много по-успешно организират работата си и се сработват в екип.

Миналогодишно изследване, публикувано в списание Science, успя да докаже, че инстинктът ни при запознанство със сигурност може да ни насочи дали един евентуален брак ще бъде успешен.

Още в първите няколко минути при едно ново запознанство при хората се появяват инстинктивни реакции и именно тези реакции ни казват дали ще бъдем щастливи с този човек или не.

Изследването е било проведено върху 135 двойки, които са сключили брак наскоро и се оказало, че емоциите от деня на първата им среща продължават и през брака им.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати