Какво разкрива за нас любимата книга

Книги

Специалисти от различни сфери са единодушни, че жанрът на книгите, които най-често четем, могат много да разкрият за нашия характер. Променяйки жанра, означава, че сменяме фазата, в която се намираме.

Криминални романи и трилъри

Хората, които четат такива книги, харесват адреналина, тръпката и силно вълнуващите събития. Тези хора са пристрастени към приключенията и на всяка цена избягват скуката. Те харесват хора, които ги карат да се чувства живи. Ако забележите, че един човек се отрупва с подобни четива, означава, че му липсват екстремни и интересни случки в ежедневието.

Любовни романи и детски приказки

Любителите на любовните романи и детските приказки са романтични личности, които мечтаят за голямата любов. Недостатъкът при тези хора е, че са прекалено наивни и с добрината им лесно може да бъде злоупотребено. Тези хора трудно се справят с живота в реалността и предпочитат да си измислят по-приятна нейна алтернатива.

Четене

Класическата литература

Феновете на Достоевски, Толстой и Виктор Юго са интелигентни и начетени хора. Те правят впечатление с остроумието си, силно развитото си въображение и почти безпогрешна интуиция. В живота тези хора са лидери и държат тяхната дума винаги да се чува, независимо дали разбират от дадена сфера или не.

Фантастична литература

Хората, които посягат към фантастичните четива, са фенове на новото и интересното. Тяхното любопитство лесно може да бъде събудено, защото те са откриватели по душа и ги примамва непознатото и мистериозното. Тези хора изпъкват сред другите с блестящата си логика и креативност. Те са много толерантни и лесно приемат различни гледни точки.

Научни литература

Хората, които не четат научна литература по задължение, са изключително любознателни. Те живеят, за да развиват интелекта си, но лесно отхвърлят мнение, за което не са чели нищо в книгите си. Те са много тесногръди и упорити, като смятат за измама, това което не е научно доказано.

Исторически романи

Любителите на историята обикновено са хора, които се отличават с голямо постоянство в делата. Те обаче са и доста педантични, като държат всичко около тях да е подредено по определен начин.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати