ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Дамите не харесвали лошите момчета

Дамите не харесвали лошите момчета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k1905244
Флирт

Твърдението, че жените си падат повече по лоши момчета, съществува от много време. Според някои мнения тези неподходящи партньори привличат дамите с грубия си изказ, дръзките си постъпки, невероятните си сексуални умения и постоянното си желание да нарушават правилата.

Лошите момчета не се обвързват сериозно и това ги прави още по-желани от представителките на нежния пол. Освен това те знаят много добре какво искат и правят всичко възможно, за да го постигнат. Въпреки че на дамите им е пределно ясно, че този мъж няма да остане още дълго с тях, те опитват всячески да задържат вниманието му, защото са подвластни на чара му, смятаха доскоро психолози.

Всички тези твърдения обаче бяха разбити на пух и прах. Оказва се, че стане ли въпрос за дълготрайна връзка, дамите, без да се колебаят, избират надеждни и скромни мъже, сочат резултатите от ново американско проучване, цитирано от вестник Дейли мейл.

Учените, извършили изследването, установили, че егоцентризмът не действа положително на нито един от двата пола. Във филмите, постановките и книгите редовно ни показват как самоуверени и груби мъже привличат погледите на дамите и не след дълго разполагат със сърцата им. В реалния живот обаче ситуацията е доста по-различна.

Романтика

Според д-р Дарил ван Тонгерен и екипът му именно скромността и смирението са качества, които и двата полова търсят у половинките си, когато наистина се стремят към сериозни отношения.

Резултатите от прочуването ще позволи на много господа, които умишлено се правят на лоши момчета, мислейки си, че така ще привлекат женския интерес, да разкрият пред дамите истинската си нежна същност.

Скромните и изпълнителни личности по-лесно преодоляват желанието за власт и надмощие в една връзка. Заради това те обикновено са по-романтични от останалите. Дамите пък много държат на романтиката и вниманието.

Смирените хора също така по-лесно приемат забележки, помагат повече на останалите и са щедри по природа. Това не остава незабелязано от представителите на отсрещния пол, които бързо биват впечатлени от такива качества, смятат психолозите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати