Устните избират любовта на живота ни

Устни

Устните ни дават възможност да говорим, да се храним, да целуваме любимите си хора, да ги даряваме с усмивка и т.н. Оказва се обаче, че устните притежават много повече свойства, отколкото сме предполагали.

Освен че създават специфичен облик за всеки отделен индивид, те му помагат в избора на партньор в живота. Всички са наясно, че няма как човек да целуне друг без помощта на устните. А учени са установили, че именно те играят ключова роля в разпознаването на половинка в живота. Чрез целувката се обменят феромони, които са определящи за добрата комуникация между хората.

Някои анализи посочват, че формата на устните е определяща за това жената да постигне вагинален оргазъм. А знаете ли, че са необходими четири мускула, разположени в областта на устата, за да целунем някого.

До интересен извод стигнали и социолози от Франция. Те открили, че цветът на червилото, което жените използват, е от значение за финансовото им положение. Те установили, че ако сервитьорки носят червено червило, те печелят в пъти повече бакшиши макар и само от мъжката аудитория.

Също интересен факт е, че устните не се потят, защото те нямат потни жлези, което е и причината да изсъхват по-бързо от останалите части на тялото, защото няма как да се хидратират.

Червило

Всъщност устните на повечето хора са с наситен червеникав цвят, защото кръвта, минаваща през тъканите в областта им, прозира през кожата. А това е така, защото кожата на устните е по-тънка и вместо 16 клетъчни слоя, има само от 3 до 5.

Знаете ли защо с годините устните на човек стават по-тънки? Истината е, че колагенът придава обема и формата на устните. Този протеин обаче с години се произвежда от тялото в по-ниски дози. Това е причината, когато човек пораства, устните му да се свиват.

Според някои дерматолози има начин да се запази обемът на устните за по-дълго време - чрез предпазването им от вредните UV-лъчи с нанасяне на червило или балсам за устни със слънцезащитен фактор.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати