ezine.bg»Статии»Любопитно»Иновации»Умни обеци следят колко калории изразходваме

Умни обеци следят колко калории изразходваме

Обеци

Нов вид смарт обеци създадоха канадски учени – украшенията на пръв поглед по нищо не се различават по останалите бижута. В тях обаче има много сензори, които могат да следят как работи сърцето, а данните, които получават, се изпращат до смартфон.

От канадската компания BioSensive Technologies обясняват, че сензорите в украшенията могат да се сложат на всякакви обеци.

Умните обеци всъщност следят не само сърдечния ритъм, но проследяват още и нивото на активност на човек, както и калориите – сензорите в украшенията се свързват със смартфон, като използват блутуут.

Новите обеци са съвместими и с таблети – единственото условие е да имат операционната система Android или iOS. От канадската компания бързат да се похвалят, че това са първите т.нар. умни обеци в света – нарекли са ги Ear-o-Smart, а изобретателят на продукта се казва Равиндер Саини.

Малкото устройство наблюдава притока на кръв в кожата, като използва LED светлина. Всеки, който желае да си купи това иновационно бижу, може да го притежава срещу сумата от 110 долара, съобщават канадците.

Разходка

Учените обясняват, че устройството ще се продава в традиционен бял цвят, но може да се трансформира по желанието на клиента. Освен това всеки сам може да избере какъв камък иска да има на обеците.

Той обяснява, че заедно с екипа, с който е работил, са се опитали да създадат нещо красиво и едновременно с това полезно. Според него поставянето на електроника в нещо, което се носи всеки ден, може да се окаже наистина полезно.

В момента има кампания, която събира средства, за да може да се започне производство на новите обеци. Канадските учени се надяват бързо да се събере сума и до края на месец юни 2015 година първите обеци със сензор да са факт заедно със свое мобилно приложение.

Учените и преди са измисляли подобни приложения със сензори по часовници или гривни. Според експерти в областта, обеците са по-удачен вариант, защото ухото е от най-добрите места за измерване на пулса на човек.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати