ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Откриха гена на старата мома

Откриха гена на старата мома

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k73137
Стара Мома

Ако любовните ви връзки са все неуспешни и има голям шанс да останете сами, то трябва да обвинявате за това гените си според проучване на китайски учени, цитирано от Дейли мейл.

Според изследването на китайките специалисти наличието на определен ген може да увеличи с 20% вероятността да не си намерите половинка и да останете стара мома или стар ерген.

Учените са категорични, че този ген е виновник за разпадналите се връзки, тъй като хората, които го имат, не се чувстват удобно в една любовна връзка и провалят партньорските си взаимоотношения.

В китайското проучване са участвали 600 студенти, като целта на експертите е била да изследват гена 5-HTA1, който може да съществува в две различни версии.

Първата версия на гена е обозначен с G, а втората – с С. Оказва се, че хората, при които присъства ген G, нараства възможността да не се задомят и до края на живота си да останат сами.

Проблеми

Проучването сочи, че ген G намалява нивата на серотонин в организма, който ни кара да се чувстваме щастливи, когато сме обвързани.

Носителите на този ген, освен че по-трудно от останалите създават връзки, са и по-невротични и по-често изпадат в депресия. Тези две състояния пречат на човек да създава нови запознанства и намаляват шансовете му за романтична връзка.

Според други учени обаче гените имат много малка и почти несъществена роля в социалните отношения.

Според доктор Пам Спър, която е експерт по любовните връзки, поведението ни е по-скоро личен избор, отколкото генно наследство.

Според професор Тим Спектор от Кралския колеж в Лондон изследванията са категорични, че въпросът дали ще сключим брак или не, както и броят на сексуалните партньори, се решава от нашите гени.

По-старо проучване на университета Харвард беше установило, че все по-често жените поставят кариерата си пред създаването на семейство.

Изследването е било проведено сред 25 000 мъже и жени на различни възрасти, като 40% от анкетираните са заявили, че предпочитат да изградят стабилна кариера пред семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати