Съвети за работохолиците

Стрес

Работата е начин на живот за едни, а за други е начин на съществуване. И във всички случаи без работа няма финансови постъпления, храна, топлина, няма социални контакти, няма развитие.

Има случаи, в които работата превзема една голяма част от живота и ежедневието на човека, което оказва негативно влияние върху неговото здравословно състояние. Трябва да бъде открита златната среда, всеки да намира време за себе си, за почивка на тялото и ума.

Важно е ако си падат работохолици, хората да внимават и да не пропускат нощния сън. За предпочитане е той да продължава поне 7–8 часа за денонощие, което е от значение за ефективността в ежедневието.

Релакс

Трябва да се усещат нуждите на тялото. Ако то се почувства уморено, дайте му почивка. Не прекалявайте с натоварването, защото амортизацията ще е налице много по-рано от очакваното, защото вие не сте машина.

Поглезете се, доставяйте си удоволствия, които значително ще подобрят вашия физически и психически комфорт.

Похапвайте повече плодове и зеленчуци, богати на витамини и други важни хранителни вещества. Те са от значение, за да дават сила и енергия на тялото да се справя с натоварващото и стресово ежедневие.

Ако е необходимо, през студените месеци може да си ги набавяте и от аптеката, под формата на хранителни добавки, но след консултация със специалист.

Вана

Ако не можете винаги да се откъсвате от работата, то поне намирайте малко време да сте сами и далеч от шумотевицата. Дайте почивка на вашия мозък, пуснете си подходяща музика, попейте дори.

В някои от случаите и физическите упражнения ще са от полза. Потичайте, използвайте почивката, за да поспортувате. А ако можете излезте за час някъде на чист въздух, сред природата, така ще се освежите и ще продължите напред.

Прочетете някоя любима книга, не се претоварвайте, защото това никога не води до нищо хубаво. Успокойте топката и отделете малко време и за себе си. Вземете си отпуска, изчезнете някъде за поне 10 дни и ще видите как ще се върнете по-заредени от всякога.

Помислете за отпускаща вана, душ, масаж, медитация или някакво друго любимо занимание, защото сте си го заслужили. Идете на козметик, освежете се, погледнете се в огледалото и не забравяйте да се усмихвате всеки ден.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати