ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Секси жените карат мъжете да пушат повече

Секси жените карат мъжете да пушат повече

Цигари

Секси жените могат да бъдат причина мъжете да пушат повече, твърдят тайвански учени, чието проучване е цитирано от Дейли мейл.

Учените са категорични, че атрактивните дами могат не само да накарат колената на представителите на силния пол да се подкосят, но определено влияят и на желанието им да пушат.

Специалистите работят в Медицинския университет в град Гаосюн. За своето изследване тайванските учени са използвали 76 доброволци, които са искали да се отърват от вредния навик.

На половината от мъжете били показани снимки с атрактивни и сексапилни жени, а на останалите доброволци били връчени фотоси с не особено набиващи се на очи жени.

Пушачи

Учените потвърждават, че групата, която е видяла по-атрактивните жени, се е представила доста зле на тестовете за концентрация, които били проведени след това.

Мъжете били много разсеяни и мислели за любов и секс. Освен това господата пушели два пъти повече цигари, независимо че в началото са заявили категорично, че искат да се откажат от този вреден навик.

Тайванските учени са направили категоричния извод, че жените със секси външност влияят неблагоприятно върху волята на мъжете-пушачи.

Учените от Виенския университет пък смятат, че са открили доказателство, че при дамите със сексапилен глас има по-голяма вероятност да имат привлекателни черти на лицето като високи скули, плътни устни и нежна челюст.

Според учените лицата на тези жени са по-симетрични, което често говори за по-добри гени. Изследването е публикувано на страниците на вестник Дейли Експрес.

И ако е някои страни сексапилът се оценява високо, то на други места, той по-скоро се осъжда. Стюардеса от Турция е уволнена, защото е твърде сексапилна, пише Мирър.

Дамата е 31-годишна и работи в Търкиш еърлайнс. Уволнена е, защото нейните шефове разбират, че в свободното си време дамата работи като фотомодел. Според компанията прекаленият ѝ сексапил няма да се хареса на консервативните възгледи на турците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати