ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Мъжете домакини получават по-малко секс

Мъжете домакини получават по-малко секс

Чистене

Жените много често се оплакват, че мъжете не им помагат особено в домакинската работа. Все пак една част от господата се впускат в домакински задължения, за да отменят своите половинки.

Дамите, които нямат подобна подкрепа, вероятно завиждат на онези, които могат да разчитат на мъжете си. Оказва се обаче, че мъжът домакиня не е повод нито за радост, нито за завист.

Господата, които се впускат в различни домашни задължения – например гладене, чистене, готвене, пране и пр. получават по-малко секс, установява испанско проучване, което е цитирано от Дейли мейл.

Основната причина за това е, че в очите на своята нежна половинка тези мъже изглеждат женствени, твърдят испанските изследователи. Проучването е дело на мадридски учени от института Хуан Марч, които разгледали и анализирали 4561 американски двойки.

Любов

Всички участници в проучването са били на средна възраст и са били женени поне от 20 години. Ръководител на испанското изследване е Сабино Корнрих. Той и екипът му са установили, че господата, които се занимават често с домакински задължения, по-рядко се отдават на интимни ласки със съпругите си.

Учените предполагат, че причината е в наложените стереотипи, според които дамите намират домошарите за не особено атрактивни в сексуален смисъл, за разлика от мачовците. Според изследването, докато мъжете домакини прекарвали сравнително малко време в леглото, онези господа, които напълно нехаели за домакинските задължения, правели повече секс – месечно 1.5 пъти повече.

Изследователите твърдят, че 80 % от домакинската работа все още се смята за задължение на жените, а представителите на силния пол поемали само т.нар. мъжки задължения. Резултатите от проучването показват още, че 55 от господата все пак се съгласявали да плащат сметките или да косят тревата на двора.

Испанците обясняват, че проучването, което са направили на по-млади двойки, показва обратната тенденция – господата, които помагали често в домакинството, правели повече секс от останалите мъже.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати