Ресторант отказа да обслужва двойки по Коледа

Двойка

Ресторант в Япония категорично отказва да приема двойки на Бъдни вечер. Причината за това е, че от управата не искат необвързаните им клиенти, както и персоналът, да се почувстват самотни.

Всъщност заведението сервира италианска кухня и се намира в град Хачиоджи, префектура на Токио. От ресторанта ПиаПиа, както е името на заведението, вече са залепили дори знак на витрината си, на който предупреждават потенциалните си клиенти за нововъведението.

Молбата, която отправят от управата към своите клиенти, е на Бъдни вечер да не влизат двойки, тъй като ще бъдат помолени да излязат. В бележката пише още, че семействата и влюбените двойки ще причинят голяма емоционална травма на всички служители.

Предупредителната бележка завършва с това, че от заведението няма да се правят никакви изключения по този въпрос. Тази мярка получи много одобрителни мнения от самотни хора. Те дори смятат, че след време всички барове и заведения ще въведат подобна политика за празниците около Коледа.

И докато в Япония очевидно недолюбват двойките в някои заведения, в Саудитска Арабия забраняват на жени да влизат в ресторанти, споделят от БиБиСи. Всъщност, в някои ресторанти не се разрешава да влизат самотни дами, като собствениците на заведенията се оправдават с това, че много често се случват флиртове, а това не е прието.

Правозащитна организация обаче твърди, че подобни табели и призиви са напълно незаконни и веднага трябва да бъдат свалени. Собствениците на ресторантите казват, че са готови да махнат табелите, едва когато са убедени, че в техните заведения никой няма да си позволява да флиртува или да фриволничи.

Говорител на правозащитната организация, смята, че тези искания не могат да се приемат за законни, понеже изразяват личното мнение на собствениците на ресторантите. Необвързани жени от Саудитска Арабия също са против тази забрана и питат къде да ходят, ако и това им бъде забранено.

Оказва се, че на този етап ресторантите са сред малкото места в Саудитска Арабия, където жени могат да ходят, без да бъдат придружавани от мъже.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари