Защо жените ненавиждат Коледа

Тъжна Жена

Голяма част от дамите, не само че изпитват дискомфорт при мисълта за Коледа, но дори я ненавиждат. Оказва се, че тази ненавист към светлия християнски празник е породена от липсата им на самочувствие, сочи ново проучване, цитирано от вестник Дейли мейл.

Изследването, което е проведено в Обедненото кралство от Уейт уочърс Ю Кей, показва, че повече от половината от дамите се чувстват по-пухкави заради коледните трапези. Това от своя страна ги кара да гледат негативно на коледното меню и да избягват събиранията с близки и приятели.

Безспорен факт е, че по Коледа си позволяваме да хапваме повече, но изглежда това се отразява не само върху тялото на жените, но и върху тяхната психика. Заради неувереността, която представителките на нежния пол усещат, те намират какви ли не начини да се спасят от тържества, на които трябва да комуникират с приятели и колеги.

Коледна Трапеза

Оказва се, че 18 процента от жените направо отхвърлят поканите, тъй като не се чувстват добре в тялото си. Други 15 процента предпочитат да излъжат, че ги е покосила болест, само за да не се налага да попаднат на купон.

Притеснително е колко много дами не желаят да присъстват на социално мероприятие, защото се срамуват от външния си вид. Това несъмнено се отразява и върху начина им на живот въобще.

Неудовлетвореността от теглото, която съществува при жените, ги кара да пропускат значими за тях чествания и тържества, а освен това ги подтиква към предприемане на диети и гладуване, смятат специалистите.

По време на проучването участничките били попитани защо мислят, че теглото им не е перфектно. 39 процента от тях споделили, че просто не разполагат с достатъчно силна воля, която да им помага във ваенето на тялото им, 26 процента заявили, че не могат да живеят здравословно и да пазят диети. Според други 14 процента най-проблемни се явяват завишените цени на полезните храни.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати