Пийте алкохол до 45 г - после меракът спира

Алкохол

Влечението към алкохола намалява след 45 години, сочи ново проучване. Учените са открили, че на средна възраст желанието за консумацията на алкохол рязко се понижава.

Явният спад на изпитото количество спиртни напитки най-вероятно е реакция на организма, смятат специалистите. Това е един своеобразен предупредителен знак, който напомня, че вече не сте толкова млади и не може да пиете в толкова големи количества.

Изследването е дело на Университетския колеж в Лондон. Под наблюдение са поставени 4500 души над 45 години. Резултатите показват, че два пъти повече хора са се отказали от алкохола в сравнение с преди десет години. Най-честата отчетена причина е влошаващото се здравословно състояние.

Алкохолни напитки

Специалистите признават, че няма как да откажат хората от алкохолните питиета. Хората произвеждат алкохолни напитки от праисторически времена. В миналото те са възвеличавани като духове на виното или като вода на живота. Но с развитието на медицинската наука се натрупват доказателства за негативното му влияние върху човешкия организъм.

Изключение в изследването правят богатите, добре образовани и самотни мъже в Англия. Те не намаляват ежедневната дажба алкохол след 45-тата си годишнина, а дори я увеличават. Подобен тип хора пият средно по 24 чаши вино седмично. За сравнение средностатистическият мъж в Англия пие по 5 чаши вино на седмица.

Друга интересна закономерност е, че жените около 50-годишна възраст пият средно по седем чаши вино на седмица. Само 3 % от хората над 45 години пият по много и консумират над 50 чаши за мъжете и 35 чаши за жените седмично.

Разбира се, влияние има и фактът, че всеки реагират различно на едно и също количество алкохол. Това най-често зависи от различни фактори като емоционално състояние, физическо и социално обкръжение и други.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати