Бялото вино превръща жените в агресивни устатници

Пиене на Бяло Вино

Консумацията на бяло вино прави нежните половинки агресивни, пише вестник Дейли мейл. Оказва се, че става дума не за прекаляване с количеството бяло вино – според данни едва една-две чаши от алкохола променят жените до неузнаваемост.

На страниците на вестника е описана историята на англичанката Франки Колстън. Дамата е почувствала лошото влияние на бялото вино на свой гръб.

Франки била поканена на вечеря с гаджето си и негови приятели. В началото на вечерта всичко вървяло съвсем нормално, но впоследствие милата и дружелюбна Франки показала съвсем друго свое лице.

След само две–три чаши бяло вино младата дама забравила за обноските и от очарователна се превърнала в агресивна и устата жена. Причината за неприятната случка е в това, че Франки е получила физическа реакция към бялото вино.

Дамата твърди, че е изпила не повече от три чаши вино и категорично не е била пияна – Франки е убедена, че причината за случилото се не е количеството на алкохола, което е погълнала, а самата напитка.

Приятелки пият бяло Вино

Оказва се, че това не е единственият подобен случай. Много жени са убедени, че консумацията на бяло вино ги прави доста агресивни и учудващо устати, независимо че не са прекалили с количеството.

Специалисти правят проучвания, за да разберат дали действително бялото вино е причина за подобно настроение – вече има няколко теории по въпроса.

Едната от тях е, че в бялото вино има прекалено много захар и именно това влияе на жените – в този вид вино има до десет пъти повече захар, отколкото в червеното.

Възможно е причината за влиянието на напитката върху жените да се корени в нивата на сулфитите, които се добавят като консервант.

Според други специалисти виното може да прави жените агресивни заради пестицидите, които се съдържат в напитката. Разбира се, за да се разбере каква е реалната причина, трябва да се направят още изследвания.

Учените смятат, че този въпрос не бива да се пренебрегва, защото много често бялото вино е препоръчвано като най-приемливото питие за дамите, но в действителност може да се окаже, че не е съвсем безобидно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати