ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Най-странните конкурси за красота в света

Най-странните конкурси за красота в света

Конкурс за красота

Благодарение на конкурсите за красота много млади момичета биват откривани за модния подиум и имат шанс да изградят шеметна кариера не само в родната си страна, а из цял свят. Може би точно поради тази причина техните формати са се разраснали до такава степен, че те трудно могат да бъдат побрани в определени рамки и стереотипи.

Търсейки нестандартното и колоритното, конкурсите за красота отдавна не се изчерпват с Мис Свят или Мисис Вселена. Разберете кои са най-любопитните надпревари от този тип, които се провеждат ежегодно в различни страни.

1. Мис Изкуствена красота

Както всички добре знаят, в конкурсите за красота не се гледа с добро око на участничките, които са претърпели козметични интервенции по тялото. За тяхно успокоение, вече повече от 10 години в Китай съществува форматът Мис Изкуствена красота. Той започва да се провежда, когато преди десетилетие участничка в друг конкурс е дисквалифицирана, тъй като се е подлагала на естетични корекции. Изискванията, за да се включите в надпреварата, е да имате поне една пластична операция зад гърба си.

2. Мис Джъмбо кралица

Мис Джъмбо

Странният конкурс, провеждащ се в Банкок, търси най-достойната участничка, която да наподобява слонче по размери и грация. Победителката, която се окичва с тежката корона на Мис Джъмбо кралица, е длъжна да защитава правата на едрите животни, както и да се включва в различни каузи, свързани с опазването на слоновете в Тайланд.

3. Мис Руска армия

През настоящата година този конкурс празнува 10 години от създаването си. Дамите, които взимат участие в надпреварата, трябва да служат на родината си, като няма значение дали това се случва в морските, въздушните или сухопътните сили. Освен по красота руските хубавици мерят сили и в уменията си с танкове и автомати.

4. Мис Бременност

Този на пръв поглед странен конкурс акцентира върху неповторимото излъчване, което имат бременните жени. Участничките с наедрели коремчета се борят за короната като дефилират по бански костюми и вечерни рокли.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати