ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Британка не се усмихва от 40 г, пази се от бръчки

Британка не се усмихва от 40 г, пази се от бръчки

Бръчки

50-годишна британка не се усмихва, за да не се появят бръчки по лицето ѝ. Тес Кристиян решила да спре да се усмихва още на десет години и вече 40 години не си позволява да прави подобна гримаса с лицето си.

Тя споделя, че още на съвсем крехка възраст истински се е ужасявала от мисълта, че един ден по лицето ѝ ще се появят бръчки и кожата и вече няма да изглежда млада и опъната. Тогава решила повече да не се усмихне с идеята, че по този начин ще запази кожата си стегната по-дълго време.

Когато станала на 40 години, Тес установила, че странната ѝ идея всъщност е изключително ефикасна – тя изглеждала много по-млада от своите връстници, което още повече я стимулирало.

Дамата е категорична, че ако човек не се усмихва, няма да има нужда от никакъв ботокс и че неусмихването е много по-ефикасен метод за справяне с бръчките, отколкото ботокса.

Интересен е фактът, че Тес не одобрява подобни козметични процедури, но смята за напълно нормално да не се усмихваш никога – дори когато се родило детето ти. Тес твърди, че не си е позволила да изневери на решението си, дори когато се е родила дъщеря ѝ.

Мъжът до британката твърди, че е свикнал с постоянната сериозна физиономия на Тес и дори понякога я нарича на шега Мона Лиза. Той решава да я подкрепи в странното начинание и затова също не се усмихва. Двамата споделят, че редовно предизвикват учудване по купони заради физиономиите си, които по никакъв начин не показват, че се чувстват добре на партито.

Очевидно има хора, които приемат фразата красотата изисква жертви твърде сериозно и буквално. Възможно е да приемем, че в името на суетата хората вземат странни решения и до някаква степен това да не се усмихваш 40 години е едно такова решение.

Според психолозите липсата на усмивка може да причини много по-сериозни проблеми от няколко бръчки по лицето. Когато се усмихват, хората произвеждат ендорфини, а те са изключително важни за психическото здраве на човека, обясняват учените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати