Първото впечатление се създава от лицето

Лице

Чертите на всяко човешко лице създават първото впечатление при запознанство, показва ново прочуване. Лицето може да влияе върху мнението на хората и дори да ви спаси от глоба за неправилно паркиране.

Крайните резултати от мащабното изследване са показали, че хората с V образни вежди и намръщени устни не вдъхват сигурност и стабилност при ново запознанство. Много по-симпатични са хората, чиито край на устните се извиват като усмивка.

Проучването било проведено като експеримент, в който на 609 служители било съобщено, че изпълнителният директор намалява заплатите с 15%. На една част от служителите към документа била изпратена и снимка на въпросния директор, където ъгълът на устните му наподобявали усмивка.

По-голямата част от анкетираните заявили, че имат доверие на началника си и смятат понижението на заплатите за справедливо.

Учените са категорични, че чертите на лицето влияят върху мнението, което създаваме за себе си, както и върху чувствата, които предизвикаме у непознатите.

Устните и усмивката са зоната на лицето, която отразява и нашата отзивчивост. Доказано е, че по-отзивчиви са хората, при които краят на устните се подвига нагоре.

Запознанство

За приятелски настроени се смятат хората, които имат широка усмивка, като колкото по-широка е усмивката, толкова по-приятелски е настроен съответният човек.

Чертите на лицето, по които се чете привлекателността, са очите и веждите. Като най-атрактивни се определят веждите с голямо разстояние помежду си, както и големите очи.

Лицето може да покаже и колко властна и доминираща натура е съответната личност. Нуждата от надмощие може да се определи от броя на типично мъжките лицеви характеристики – ясно изразена костна структура и по-издължено лице.

Всички тези характеристики хората ги усещат по интуитивен път т.е. не е нужно да го знаят предварително, за да се досетят кой човек е по-властен или по-отзивчив.

Според прочуването на всеки човек са му нужни около 10 секунди, за да си създаде първо впечатление, което оставя за цял живот.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати