Кой е алфа и бета сред мъжете и жените

Анджелина и Брат

Още от праисторически времена жените и мъжете са се разпределяли в 2 вида – алфа и бета, съгласно черти от характера им и дейността, която изпълнявали най-лесно.

Според учените примитивното разделение на алфа и бета продължава да съществува сред хората и до днес, като определя кой е с по-силен и кой с по-слаб характер.

Алфа мъжът е човек с високо самочувствие и успехи в кариерата. Те се радват на голямо женско внимание и приемат жените като територия, която задължително трябва да завоюват.

Този тип мъже осигуряват защита, сигурност и добър стандарт на живот за жената до себе си, но рядко са съпричастни и емоционално свързани с друг човек. Типични примери за алфа мъж са Бил Клинтън и Тайгър Уудс.

Алфа жената също е с много силен характер. Тя се интересува от разнообразни теми като политика, право и мода, като се стреми към лидерски позиции във всяка сфера.

Бил Клинтън

Тези жени са решителни, забавни и интелигентни. Интригуват мъжете с поведението си, като не срещат трудности при съблазняването на противоположния пол. Те обаче са и изкусни манипулатори. Типични примери за алфа жени са Анджелина Джоли и Опра Уинфри.

Бета мъжете са с по-лабилен и лек характер. Те силно се интересуват от музика и всякакво друго изкуство, което ги прави по-чувствителни, емоционални и състрадателни.

Мъжете от този тип са интелектуалци, които умеят да си служат със словото и мисълта. Те на всяка цена се стремят да избегната директните сблъсъци, като предпочитат по-тактичния и дипломатичен тон. Примери за бета мъже за Марк Зукърбърг и Далай Лама.

Мерилин Монро

Бета жените са изключително грижовни и въздържани. Те имат много женствена осанка и предпочитат да се заминават с готвене, градинарство или изкуство.

Тези жени не се стремят към блестяща кариера, а предпочитат да се грижат за партньора и семейството си. Те са дипломатични и дискретни, но очакват мъжа до тях да се грижи за материалната им сигурност.

Типичен пример за бета жени са Мерилин Монро и Дженифър Анистън.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Хараби
Хараби
28.06.2015 00:10
Начи ми трябва бета жена. Алфите=кучки, само да ти се отварят и да ти скъсат нервите
0
0
:)
:)
06.04.2015 07:36
gluposti.. ima alfa figuri i vie trqbva da prochetete poveche za tqh :D
0
0