Любов или кариера - защо успешните жени са самотни

Кариера

Жените, които са успели да се развият в професионално отношение и са постигнали финансова независимост, все по-рядко успяват да завържат сериозна връзка.

Такива жени са перфектни за повечето мъже, но вместо да се възползват от това, те предпочитат да не се обвързват и ако имат някакви отношения с мъже, те са мимолетни.

Според психолозите, които наблюдават от около пет години тази тенденция в световен мащаб, причината се крие във факта, че успешната жена не иска да прави компромиси.

Те са задължителна част от съвместния живот, но дамите, които са успели да постигнат финансова независимост, не проявяват желание да правят каквито и да е отстъпки.

Шопинг

Жените, които имат успех в кариерата, в повечето случаи се страхуват от обвързване, защото се притесняват, че ще бъдат превърнати в домашни прислужници.

Някои дами предпочитат да се концентрират в работата си, вместо да се превръщат в домакини, и поради тази причина не искат дори да помислят за раждане на деца.

Според някои жени, които бързо се издигат по кариерната стълбица, раждането би попречило на тяхното развитие и би спряло устрема им да постигнат нещо стойностно в службата.

Успешните дами са на мнение, че могат да се обвържат със също така проспериращ като тях човек, който да ги разбира и да им оказва нужната подкрепа.

Освен това този тип жени в повечето случаи не са свикнали да пестят парите си и ги пръскат за модни аксесоари, дрехи и глезотии, за да се разведрят от мрачни мисли.

Те се плашат и от перспективата финансите им да се насочат само в семейството при евентуално обвързване, а това би ги карало да се чувстват не толкова уверени.

Затова успешните дами очакват стабилен мъж, който да не се меси във финансовите им дела и да се съгласява с техните прищевки и принципи, а това е доста трудна за постигане цел.

Затова повечето от жените, които са успешни в службата, са самотни и компенсират липсата на мъжко рамо с харчене на пари, обикаляне на луксозни места и пътуване до екзотични дестинации.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати