ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Кратка биография на Сам Смит

Кратка биография на Сам Смит

Кратка биография на Сам Смит

Дори да си мислите, че никога досега не сте чували Сам Смит, несъмнено грешите. Неговият мек, емоционален фалцет звучеше в няколко от най-въртените песни през това лято - не само в собствените му сингли Stay With Me и Money On My Mind, но и в денс хитовете Latch на Disclosure и La La La на Naughty Boy, завладели радиостанции, клубове и социални мрежи.

На 18 години Сам Смит бил отчаян от живота, но явно и при него важи максимата, че за да познаеш успеха, трябва да знаеш какво е да си на дъното. Смит поел към Лондон в търсене на музикални успехи, когато родителите му се разделили, а той още не бил навършил 18 години.

Година по-късно чистел тоалетните в един лондонски бар, защото тъкмо се бил разделил с шестия си мениджър и по нищо не личало, че скоро ще му провърви в музикалния бранш. За да плаща квартирата си на шестия етаж в източен Лондон, Сам работел 7 дни в седмицата по 10 часа и дори не можел да си позволи лукса да се прибира с метро.

Даже написал самосъжалителната песен Little Sailor за един млад човек, който мечтаел за музикална слава, но така и не я постигнал.

Но нещата се променили, и то сякаш внезапно. Появил се седмият мениджър, с когото се срещнали съвсем случайно, получили се колаборациите с Disclosure и Naughty Boy, записан бил дебютният албум.

Сам Смит

Но приказката на Сам съвсем не спира с издаването на албума. На тазгодишните музикални награди „Грами”, чаровният изпълнител успя да грабне цели 4 статуетки – за най-добър нов артист, запис на годината (Stay with Me), поп вокален албум (In the Lonely Hour) и най-оборотна песен (Stay with Me). Сам беше определен за “надеждата на 2014-а” и оправда всички очаквания, както по-рано направи и колежката му Адел.

Сам Смит се присъедини към нарастващия брой артисти, открито признали хомосексуалността си. Всъщност, той никога не я е крил - заговори по темата още първия път, когато беше запитан в интервю.

Даже разказа, че хитовият му албум In The Lonely Hour е изцяло посветен на мъж, който не е подозирал за любовта на Смит към него и е разбрал това преди няколко месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати