ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Социалните мрежи разкриват тайните ви

Социалните мрежи разкриват тайните ви

Нина НордНина Норд
Джедай
2k357
Социалните мрежи разкриват тайните ви

Вашите тайни няма да останат само ваши, ако сте член на която и да е от социалните мрежи в Интернет, твърдят канадски психолози. Неотдавна канадска застрахователна компания отказала да изплаща пари по полицата на своя клиентка, след като редовно се осведомявала за нея в социална мрежа.

Преди 6 месеца 29-годишната Натали Бланхард, която работела в компютърна фирма в Квебек, напуснала работа заради тежка депресия. Според застраховката й при депресия тя получавала доста солидна сума от фирмата-застраховател. Парите се превеждали всеки месец.

Един ден, когато било време да получи поредната вноска от застрахователите, жената не открила нищо в сметката си. Тя веднага вдигнала скандал на фирмата. Оттам обаче й отговорили, че няма повече да й плащат, защото по всичко личи, че тя е в прекрасно състояние на духа. Разстроената Натали веднага изтърчала в телевизия CBC, за да се оплаче.

Според информация на застрахователите, в социалната мрежа Натали качила свои снимки, на които се веселяла на плаж в компанията на няколко стриптизьори по случай рождения си ден. Имало и снимки, на които тя блажено се припичала на плажа.

Основавайки се на фотосите, застрахователите направили извод, че тя вече не е депресирана и може да си намери работа. Съветът на психолозите е: когато се опитвате да измамите някого, внимавайте какви снимки качвате в социалната мрежа, където членувате. А най-добре е изобщо да не мамите никого, за да не изпадате в неприятни ситуации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати