ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Българските мъже живеят при родителите си до 31 г.

Българските мъже живеят при родителите си до 31 г.

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k73125
Майка

Мъжете у нас живеят при родителите си до 31-годишна възраст, показва проучване на Евростат в рамките на Европейския съюз. Единствено хърватските мъже остават по-дълго при мама и татко.

От изследването става ясно, че в Хърватия най-трудно напускат бащиния дом. Мъжете в тази страна не се притесняват да делят жилището с родителите си до 34 години, като преди това не показват голямо желание за независимост.

След тях се подреждат нашенците, които предпочитат уюта на мама до 31 години.

Според данните на Евростат средната възраст, на която жителите на Европейския съюз напускат бащиния дом, е 26 години.

Като най-инициативни по този въпрос се показват жителите на Скандинавския полуостров. В Швеция мъжете напуснали родителите си още на 19 години, а във Финландия – на 22 години.

В Дания и в Румъния се изнасят от дома, в който живеят с родителите си, на 21 години. В Холандия и Франция средната възраст за напускане на дома е 23 години. В Германия младежите стават самостоятелни на 24 години.

Мъже

В Словакия, Малта и Италия средната възраст, до която е приемливо все още да делиш жилището с родителите си, е 30 години.

За разлика от българските мъже жените в страната ни напускат родителите си на по-ранна възраст – средно 27 години. Дамите в Румъния най-често стават независими на 26 години. Хърватките стават самостоятелни едва на 30 години.

Другата особеност на българските младежи е, че трудно преминават от ученето към работата.

Изследването показва още, че сред страните от Европейския съюз в България и Германия населението е най-застаряващо. В Германия населението под 15 години е едва 13.1%, а в България - 13.7%.

България обаче е сред страните, където жените раждат най-млади – средно на 25 години. За сравнение във Великобритания средната възраст е 30 години. Според анализаторите причината за това е, че у нас най-често непълнолетни стават майки.

Държавите с най-висок детски приръст са Ирландия – 22%, Франция – 18.6% и Великобритания - 17.6%.

Като цяло делът на децата в повечето европейски страни ще продължава да намалява през следващите десетилетия, прогнозират от Евростат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена
Албена
19.04.2015 09:56
Ами нашите мъже са едни пундеци, то всеки го знае .... да има как изобщо да не се отделят от майките си и те да ги кърмят цял живот ще им е най-добре :D :D :D ..... а се имат за голяма работа!!!
А вие пък що не вземете да си четете статиите преди да ги пуснете??? Един път пише, че хърватите ставали самостоятелни на 34 години, а по-надолу пише, същите тези хървати стават самостоятелни на 30 години .... е кое е вярното???!!!
1
1
Албена
Албена
30.04.2015 08:59
Естествено, че става въпрос за средната възраст на мъжете ....... много добре съм го прочела ...... не може всички мъже в дадена държава да се отделят на примерно 34 години от родителите си!
0
0
Боби
Боби
22.04.2015 20:29
Албена, става въпрос за средната възраст на мъжете и на жените. Четете по-внимателно.
1
1