Няколко метода за повече креативност в ежедневието

Щастие

Да си креативен не означава от обикновен счетоводител за ден-два да се превърнеш в блестящ музикант или писател. Творческото мислене е гъвкавост на ума, при която се виждат няколко решения за един проблем.

Креативността е важна за всяка една професия. Тя ни мотивира и помага да изразим по-ясно своите идеи. Според блогъра Ерик Бейкър има няколко лесни начина да внесем повече творчество в ежедневието си.

Синя риза

1. Бъдете отворени към новото – стремете се да се запознавате и разговаряте с повече нови хора. Запознанствата ви дават различна гледна точка, а дали ще я прилагате или не е въпрос на вашия личен стил на живот.

Освен с контактите, новостите в живота ви могат да се появяват и ако пътувате по-често. Срещайте се с нови култури и различни хора, защото това определено ще ви даде различна перспектива.

2. Решавайте проблемите си нестандартно – проблемите трябва да се решават от няколко гледни точки, ако искате да сте креативен. Понякога си представяйте, че сте дете и се опитайте да погледнете на затруднението си от позицията на 6-годишен.

Не се старайте винаги да сте оригинални, но се опитвайте да изненадвате себе си. Свършете някаква рутинна дейност по различен начин – такъв, какъвто обикновено не правите. Предизвикайте себе си с дейност, която до момента не сте вършили.

3. Заобиколете се с творчество – слушайте музика, докато работите или отделете време, за да поиграете на компютърна игра, защото това активира творческата зона на мозъка.

Писане

Проучвания са показали също, че синият цвят също настройва към повече креативност. Затова се заобиколете със сини вещи или носете по-често сини дрехи. Цветята и картините в помещението имат същата функция.

4. Занимавайте се с творчество – опитайте се да записвате мислите си във вид на дневник, ако имате достатъчно въображение, пишете собствени художествени текстове.

Опитайте се да рисувате или да свирите на музикален инструмент, а ако не ви се отдава – ходете на танци.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти