Съвети при избора на електронни цигари

Електронна цигара

Електронната цигара е безвреден алтернативен вариант на обикновените цигари. Чрез електронна цигара може да откажете, намалите или просто да заместите обикновените цигари. Също така тя може да служи на дълготрайни и силно зависими пушачи, които не могат да издържат без никотин на места, на които пушенето или откритият огън са забранени. А те стават все повече след въвеждането на стриктни закони, забраняващи пушенето на обществени места в Европейските страни, както вече и в България.

Гаранционният срок на електронната цигара, както и на зарядното устройство, е 30 дни от датата на първоначалната покупка, без значение откъде я купувате. Възможно е след няколко месечна постоянна употреба да се наблюдава лек спад в количеството дим което цигарата възпроизвежда.

Това е нормално явление и е характерно за всички модели електронни цигари. По правило при постоянна употреба се препоръчва подмяна на атомизатора с нов - на всеки два месеца, а на батерията - на всеки четири месеца.

Имайте предвид, че никотиновото съдържание е един от най-важните фактори и ако не е подходящият, има голяма вероятност да се върнете към нормални цигари. Ако пушите цигари с никотиново съдържание 0.5, започнете с течност с никотиново съдържание 18 мг, защото по-ниско може да доведе до недостатъчно задоволяване на никотиновия глад и да ви върне към обикновени цигари. Другия важен фактор е ароматът - ако не попаднете на подходящ аромат от първия път, не се отказвайте.

Качеството на изпарителя е от голяма значение за усет на аромата, който изпарявате. Един евтин изпарител може да повреди вашата батерия. Затова препоръчваме да се пазаруват компоненти само от сигурни магазини.

Цигари

За да работи правилно цигарата, а именно да произвежда обилно дим, пълнителят трябва да е влажен – напоен с никотинова течност. Тук вариантите са два. Единият е да замените пресушеният пълнител с нов, а другият, по-икономичният вариант, е да си закупите никотинова течност и с нея да напоявате сухия пълнител.

Един пълнител може да се напоява с течност в продължение на един месец, но за целта е необходимо да му се прави профилактика ежеседмично, в противен случай тампонът в пълнителя може да потъмнее и при пушене може да придобие неприятен аромат.

Електронната цигара се пуши в длан, а не като аналогова цигара. При избор на електронна цигара е много важно да се съобразите, че купувате продукт, от който е решаващо вашето здраве.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати