ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Силиконът в гърдите тегли към самоубийство

Силиконът в гърдите тегли към самоубийство

Силикон

Много от дамите, към които природата не е била благосклонна, що се отнася до гръдната обиколка, години наред се измъчват от комплекси, свързани с малкия бюст. Голяма част от тях се опитват да се сдобият с така желаните пищни форми посредством различни хранителни добавки, хормонални медикаменти и какво ли още не.

Други пък директно прибягват до услугите на пластичната хирургия. Оказва се обаче, че тази манипулация не само не повдига самочувствието на нежния пол, а дори задълбочава проблема още повече.

Медицински изследвания разкриват стряскаща статистика, според която рискът от самоубийства при жени със силиконов бюст е три пъти по-голям, отколкото при тези с естествени гърди. Проучванията са проведени в Европа сред 6000 жени, които са се подложили на козметични операции, за да увеличат гръдната си обиколка.

Друго изследване, проведено в САЩ, също е стигнало до същите притеснителни изводи. Според него жените с имплантиран силикон са извършили самоубийство средно 19 години след операцията, като самоубийствата сред тях са три пъти повече от останалите жени. Освен това екипът открил, че жените със силиконов бюст са три пъти по-склонни да развият зависимост от алкохола и наркотиците.

Основният проблем при жените с импланти е ниското самочувствие, тъй като дори и с големи гърди те продължават да се чувстват непълноценни и нежелани от мъжете.

Силиконов бюст

Проблемът всъщност е изцяло психологически. След като бюстът видимо се увеличи, трудно е да бъде запазена в тайна манипулацията, на която са се подложили жените. А те искат да убедят не само останалите, но и самите себе си, че майката природа ги е надарила с перфектни гърди.

Анализът показал, че жените с увеличени бюстове са по-склонни към внушения, отколкото другите. Дамите, които не се харесват, са и по- неуверени и изпадат в депресии.

Учените са установили още, че притежателките на силиконови прелести по-често търсят помощта на психиатри и психолози и попадат в автомобилни произшествия.

В същото време представителките на нежния пол, които носят силиконови гърди, по-рядко боледуват от рак на млечната жлеза. Причината е, че след пластиката има редовни профилактични прегледи и така ракът може да бъде засечен в съвсем ранен стадий.

В крайна сметка научният екип препоръчва да се проверява психическото състояние на всяка жена, която иска да увеличи бюста си със силикон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати