Жените се мислят за най-грозни в четвъртък следобед

Жена на работа

Жените мислели, че са най-грозни в следобедните часове в четвъртък – това споделя на своите страници вестник „Дейли експрес“. Изследването е направено от британски специалисти, а точният час, който дамите определили, бил 16:05 часа. Анкетирани са 1000 участнички.

Разбира се, учените не наблягат само на усещането за непривлекателност на дамите – специалистите са се поинтересували и още кога жените се чувстват най-красиви. По-голямата част от участничките в изследването са отговорили, че се усещат по този начин в понеделник – по-конкретно в десет часа и шест минути.

През първия работен ден от седмицата дамите се определят като най-красиви, защото се явявали по служба отпочинали от двата почивни дни и с подбрани дрехи. Освен това, приемайки се за най-привлекателни в понеделник, служителките били и най-склонни да се обличат по начин, който да впечатлява колегите им.

С напредването на седмицата жените започвали да правят все повече и повече компромиси с начина, по който изглеждат и към края на седмицата не обръщали особено внимание на визията си.

Бизнес дама

В следобедните часове в четвъртък жените вече са изгубили увереност в красотата, която са демонстрирали в началото на седмицата.

След четири работни дни дамите вече не били чак толкова загрижени за облеклото си и за външния си вид като цяло, обясняват изследователите от Великобритания.

Според друго проучване на специалисти от Саудитска Арабия пък, мъжете трябва да внимават с красивите си половинки, особено ако имат повече от една любима жена. Учените разкриват, че полигамията е опасна за здравето – мъжете, които имат повече от една жена са четири пъти по-застрашени от сърдечно заболяване, за разлика от господата с една дама до себе си.

Един от авторите на проучването Амин Даула, който е кардиолог в Изследователски център „Фейсал“, смята че полигамните бракове по принцип са по-тежки за мъжа.

Причината е в това, че в тези случаи господата трябва да издържат няколко семейства, като тук става дума не само за финансовата издръжка, но и за емоционалното отдаване, обяснява Даула.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати