Мъжете висят пред огледалото повече от жените

Суетен Мъж

Мъжете се оказаха по-суетни от дамите, сочат резултатите от скорошно изследване. Господата стоят пред огледалото по средно 23 пъти дневно, докато дамите - едва по 16 пъти, показва анкетата.

Изследването е дело на компанията Avaj и обхваща 1000 души. Става ясно още, че повечето от дамите се оглеждали, защото искали да проверят дали всичко им е наред – има ли недостатъци в грима, проблем в тоалета, който са облекли.

При господата обаче нещата стоят по различен начин – анкетата показва, че те просто се любуват на образа си, пише Хиндустан таймс.

Мачовците се гледали в огледалото по около десет минути дневно, което са приблизително шест дни за една година. В анкетата е имало и участници, които са си признали, че се оглеждат над 30 пъти дневно – това са 11 на сто от мъжете.

От компанията са питали и коя част от тялото си харесват анкетираните. 76 на сто от господата са отговорили, че това са ръцете.

54 на сто от мачовците намирали за най-хубави краката си, а за 49 % - това са устата и усмивката. 43 на сто признават, че се радват най-много на очите си, а 38 процента се възхищавали на косите си.

Мъж

82 на сто от всички мъже в анкетата заявили, че обичат да се грижат за външния си вид и проявяват внимание към детайлите. 67 на сто разполагали с повече от три козметични препарата, а 34 на сто потвърдили, че често използват козметичните продукти на някой от семейството си или на гаджето.

9% признават, че редовно използват дамска козметика. Изследователите смятат, че основната причина мъжете да са толкова суетни, са популярните напоследък селфита.

Оказва се, че освен суетни мъжете са и по-склонни към нарцисизъм. Проучването е цитирано от Франс прес и в него са участвали повече 350 изследвания на над 450 хиляди участници. Цялото проучване е продължило повече от 30 години.

Изследването е фокусирано върху три конкретни страни на нарцисизма – желанието за власт, разбирането, че всичко ви се полага, и ексхибиционизма.

Най-сериозни различия при мъжете и жените имало с разбирането, че всичко им се полага. Мъжете били много по склонни да настояват за някои привилегии, за разлика от жените.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати