Ромон на планински поток увеличава работоспособността

Музика в Офиса

Ако вашият шеф иска да повиши работоспособността на хората, които работят за него, посъветвайте го да пусне в офиса звуци от планински поток.

Изследване показва, че подобни звуци ще повишат значително качеството на работа. Освен това по-голяма част от разговорите, които се провеждат в офиса, ще могат да останат поверителни, стига да се говори, разбира се, достатъчно тихо.

Това показват данни от ново изследване, което е цитирано от вестник „Индипендънт“. За изследванията са използвани отворени офис пространства – някои от тях са били с малко служители, в други са работели стотици хора.

През по-голямата част от работния ден в подобни офиси винаги е шумно и често хората водят разговори по едно и също време, допълват специалистите.

В момента в подобни офиси се използват замаскиращите електронни системи, които да помагат на служителите да не чуват всяка казана дума от съседното бюро и да се разсейват.

Офис

Учените решили да променят малко тази система и вместо популярните електронни устройства сложили различни звуци, за да проверят кой ще окаже най-благоприятно влияние на работния процес.

Лек ромон от планински поток – това е най-подходящият звук за всеки офис, категорични са изследователите. Този звук не само ще заглуши разговорите на останалите ви колеги, но и ще успокои всички служители, обясняват учените.

Звуци от планинското поточе са подходящи не само за гъсто населените офис пространства – изследователите препоръчват да се използва и в болниците.

Звукът действа изключително успокояващо на пациентите и ще им помогне във възстановяването, смятат специалистите. Изследването е на учени от политехническия институт "Ренселър", Ню Йорк.

Ако това ви се струва твърде шумен начин за подобряването на качеството на работа, опитайте с нещо красиво, което не издава нито звук.

Става дума за цветята – колкото повече цветя имате в офиса си, толкова по-концентрирани ще бъдете. Освен това ще се чувствате значително по-удовлетворени и не на последно място ще повишите качеството на въздуха.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати