Откриха идеалната рокля, която привлича мъжките очи

Откриха идеалната рокля, която привлича мъжките очи

Психолози от университета Лийдс, Великобритания, откриха каква трябва да е идеалната дамска рокля. По техни изчисления тоалетът ще привлече на секундата погледите на мъжете, независимо от фигурата на дамата, възрастта и височината й, както и от тена на кожата й.

По време на експеримента учените обикаляли нощните клубове, за да анализират реакциите на мъжете при хвърлянето на поглед към различните видове тоалети, с които били облечени посетителките на локалите.

Като оптимално съотношение, което да не прекрачва границата на добрия вкус и да се превръща в пошло, се оказала пропорцията 60 на 40. Т.е. 40 процента от тялото е голо, останалите 60 процента са скрити под плат. Ако голите участъци на дамското тяло падали под 30 процента, мъжкият интерес спадал в пъти.

Ако пък роклята е с пропорция 50 към 50 – т.е. наполовина е разголила прелестите на дамата, наполовина ги е скрила, мъжкият интерес, колкото и да е странно, също спада, при това в пъти.

Причина за странната реакция на мъжете, които виждали разголената плът, според учените се крие в еволюционната спирачка. Така се нарича механизмът, който помага на мъжа подсъзнателно да усети, че новата му партньорка едва ли ще му е вярна.

Виж повече

Рейтинг

5 15
4 18
3 8
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати