Умни бански ни пазят от изгаряне

Бански

Лятото несъмнено е любимият сезон на повечето хора. Все пак, кой не обича мириса на море, златистия пясък, безгрижните топли дни и жарките слънчеви лъчи?

Но с еуфорията около покачването на температурите, много хора забравят за рисковете, които крие излагането на слънце.

Макар козметичната индустрия да се е погрижила за нуждите на всеки тип кожа с безбройните слънцезащитни продукти, опасността от слънчево изгаряне не е съвсем преодоляна.

За радост на всички дами обаче, френският производител на бански костюми „Спинали Дизайн” създаде истинска иновация в борбата със слънчевите изгаряния.

Марката пусна на пазара своя революционен бански костюм, който предпазва притежателката му от вредните лъчи.

Благодарение на топлинен сензор, „умните” бикини могат да предупреждават дамите кога трябва да нанесат слънцезащитен продукт. Той е напълно водоустойчив, така че не съществува опасност да се повреди в морската вода. Освен това, е подвижен и може да се маха.

Самата система работи с помощта на специално приложение за смартфони, в което предварително жените въвеждат данните за своята кожа.

Лято

Когато се появи риск от слънчево изгаряне, мобилното устройство, свързано със сензора на банския костюм, веднага активира алармата на смартфона.

За съжаление, представителите на мъжкия пол няма да имат възможността да пробват иновативната технология на този етап, но от фирмата обещават в най-скоро време да се появи и плажна кърпа, създадена на същия принцип. Към момента цената на умния бански е 150 евро.

Напомняме ви, че многото ултравиолетови лъчи причиняват и по-сериозни здравословни проблеми от слънчево изгаряне, като рак на кожата, преждевременно състаряване, съсипване на очите, както и отслабване на имунната система.

При употребата на слънцезащитен продукт е важно да обърнете внимание на 3 основни неща – спектърът от ултравиолетови лъчи, който покрива маслото, количеството, което се нанася върху кожата и честотата на нанасяне.

Повечето хора използват плажни продукти неправилно, тъй като не нанасят достатъчно количество. Слънцезащитните продукти трябва да се нанасят на всяка област от тялото, изложена на слънце.

На кожата са нужни 20-30 минути, за да усвои маслото, което налага нанасянето да става поне 30 минути преди излагане на слънце.

Пренамазването с крем е задължително след плуване, изпотяване или забърсване с кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати