ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Красивите жени блокират мозъка на мъжете

Красивите жени блокират мозъка на мъжете

Свалки

Красивите жени блокирали мозъците на мъжете, твърди се в скорошно изследване. Дамите са по-добри посредници и сключват сделки по-лесно, за разлика от господата, независимо за каква сфера става дума, категорични за резултатите от проучването.

Вероятната причина за това е, че красотата на дамите надделява над способността на мъжкия мозък да определи кое е правилно и разумно и кое не е, обясняват специалистите.

Учените допълват още, че това най-вероятно подсъзнателно има връзка с конкурентната жилка, която е част от мъжката еволюция.

За изследването са използвани 21 мъже, всички студенти в Китай. Господата имали за задача да разгледат снимки на триста жени.

Половината от тези дами били особено привлекателни, а останалите не правили чак толкова силно впечатление, пише на своите страници Хъфингтън пост.

Паралелно с разглеждането на снимките на дамите, на мъжете било възложено да играят компютърна игра, в която депозирали определена сума пари.

Резултатите на учените категорично показват, че господата са готови да рискуват повече и да залагат на не толкова изгодни сделки, когато виждат пред себе си красиво лице.

Красива Жена

Животът без брак се оказва по-малко вреден за дамите, отколкото за господата. Проучването е направено от специалисти от няколко лондонски училища и Лондонския университетски колеж.

Дамите, които са на средна възраст и които никога не са били семейни, имали същата вероятност да развият метаболитен синдром, както жените със съпрузи.

Метаболитният синдром е състояние, което се характеризира с повишено кръвно налягане и затлъстяване. Дамите, които са се развели от средата до края на 20-те си години, имат по-малка опасност да се разболеят от метаболитен синдром с цели 31 процента, в сравнение с онези жени, които ще си останат омъжени.

Според изследването, разводът няма да окаже негативен ефект върху мъжа или жената, само ако си намерят нови партньори. Минали проучвания посочват още, че бракът може да намали риска от депресивно състояние и тревожност.

А мащабно изследване от 2011 посочва, че сключилите брак намаляват опасността от преждевременна смърт с около 15 на сто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати