ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Тайните на щастливите двойки

Тайните на щастливите двойки

Тайните на щастливите двойки

Във всяка връзка между двама души съществуват проблеми. Всеки преодолян проблем сплотява двойката. Идеалните отношения може и да не съществуват, но хармоничната и щастлива връзка е напълно постижима, стига и двамата участници да се стремят да поддържат своите отношения.

Има няколко основни компонента за щастлива връзка – между тях са комуникацията и взаимното уважение, приятелството, сексуалната интимност и обичта.

Комуникацията между двамата е от водещо значение – всеки го знае, но при голяма част от хората в един момент тя изчезва. За да съществува комуникация в една връзка, двамата трябва да си общуват честно и директно.

Освен това в комуникативния процес не е важно единствено споделянето, но и изслушването на партньора. Ако двойката е хармонична и щастлива, двамата участници ще имат усещането, че могат да споделят всичко на другия без да бъдат съдени.

Тайните на щастливите двойки

Взаимното уважение е още един от стълбовете на щастливите двойки – то подхранва отношенията между двамата партньори. Всеки от участниците в тази връзка се чувства в безопасност и обичан.

Уважението трябва да бъде придружавано от възхищение, както и доверие към партньора – щастливи са двойките, които изразят положителното си отношение към любимия човек. Това ги прави още по-сплотени и уверени.

Бъдете приятели – това е сред най-сигурните начини да запазите връзката си с любимия човек още по-дълго време. Приятелството се подхранва и поддържа ежедневно, така че и двамата в двойката трябва да работят усилено, за да поддържат отношенията си с другия.

Физическата близост не може да бъде пренебрегната, що се отнася до здрава и хармонична двойка. Спирането на сексуалните отношения между двамата партньори действа пагубно за връзката. Липсата на подобна близост е стресираща и болезнена – това несъмнено ще се отрази на отношенията.

Много важно е да се разбере, че щастливата двойка не е щастлива 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата. Щастливите двойки също имат своите проблеми, но съумяват да не обръщат толкова сериозно внимание на незначителни неща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати