Да преборим жегите без климатик

Жега

Лято е, жега е, а вие нямате климатик? Не се безпокойте, има няколко лесни трикчета, които ще ви помогнат да се разхладите в топлото време.

Обърнете внимание на дрехите, които носите. Най-подходящи за лятото са памучните и ленени материи, които позволяват на тялото да диша. Те спомагат за охлаждането, абсорбирането на влагата и са изключително леки и удобни.

Ако нямате климатик, но разполагате с вентилатор, засилете действието му, като поставите чиния с кубчета лед пред него. Друг вариант е да разположите много студени бутилки с вода, дори леко замразени, пред него. За да се сдобиете с големи буци лед, налейте в найлонови пакети вода и ги сложете във фризера. По този начин вентилаторът ще разсейва из помещението свеж въздух.

За да стопирате поне малко жегата, която влиза през отворения прозорец, поставете влажна кърпа или друга материя на отвора. Резултатът е приятна прохлада.

За да освежите тялото си, похапвайте само освежаващи и леки храни през летните жеги. Перфектна закуска през горещите дни са студените плодове като динята. Друг вариант е студено кисело мляко с плодове - засищащо, полезно, освежаващо и енергизиращо.

Най-доброто и здравословно спасение от жегата е пиенето на вода. За да я запазите по-дълго студена и разхлаждаща, е най-добре предварително да я изстудите във фризера. По този начин тя ще остане студена за по-дълго.

Студена вода

Друг вариант е да носите водата си в термус, в който сте пуснали няколко кубчета лед. Имайте предвид обаче, че според жителите на най-топлите места на планетата – бедуините, студените напитки осигуряват временно разхлаждане. Хората от керваните препоръчват да се пие горещ чай, с който да се изравни телесната и външната температура.

Ако не можете да заспите, то охладете чаршафите си. Поставете бутилка с лед или пък плик с лед, омотан в кърпа за всеки случай, под спалното бельо. Това ще го охлади и ще ви помогне да заспите по-бързо и лесно.

Перфектното средство за разхлаждане през топлите летни нощи са ледените чорапи. Чифт чорапи се поставят преди лягане в хладилника и се обуват преди лягане. Същият ефект се постига и с тениска или с калъфката на възглавницата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати