Най-много пият хората от средната класа

Алкохол

Успелите британци, които са над 50-годишни, се пропиват по-често, за разлика от връстниците си, които са успели по-малко в живота, показва изследване. То е дело на социолози от Великобритания и е публикувано в IBN Live, както и в научното списание BMJ Open.

Фактът, че социално-адаптираните британци на средна възраст по-често посягат към чашката, говори, че тези хора имат някакви проблеми, които се опитват да прикрият посредством алкохола. Вероятно става дума за някакви социални или пък медицински проблеми, които имат хората, които са възприемани като успели. Те обикновено имат по-високо образование, активен начин на живот и съответно - големи доходи.

Според съществуващите норми във Великобритания неумерена употреба на алкохолни напитки ще рече 22 до 50 чаши седмично за мъжете и съответно за жените – между 15 и 35 чаши. Този феномен в никакъв случай не е свързан с усещане за самота или депресия, категорични са британските специалисти.

Но при господата, които са сами, съществува по-сериозна опасност да се пропият. Това са или разведените мъже, или онези, които са останали без партньорка до себе си, обясняват британците.

Алкохолизъм

Що се отнася до жените, които са на същата възраст и са обременени от всекидневни задължения, там не се наблюдава толкова сериозна заплаха от алкохолизъм. Почти никакво влияние на консумацията на алкохол не оказват и това дали човек работи, както и важността на заемания пост, обясняват учените.

Религиозността също почти не влияе, посочват учените. Не така успокоителни обаче са резултатите при дамите, които са се пенсионирали. При тях има по-голям риск да се пропият, за разлика от мъжете, които вече не работят активно.

Така или иначе и при мъжете, и при жените, сериозно влияние върху това колко често ще се посяга към чашката имат образованието и доброто здраве, обясняват учените. Британците са проучвали девет хиляди отговора на свои съграждани, които се съдържат в специален доклад на English Longitudinal Survey of Ageing (ELSA).

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати