Отбелязваме Международния ден на младежта с куп прояви

Младежи

На 12-ти август се отбелязва Международният ден на младежта. Този ден се почита от края на миналото столетие, като негов инициатор е Организацията на обединените нации.

Идеята е на 12-ти август вниманието на хората да бъде насочено към младежите и тяхната значима роля в обществото. У нас Международният ден на младежта се празнува от 2007 година, като във връзка със събитието се организират редица различни прояви в немалко български градове.

Международният ден на младежта приканва страните от цял свят да обърнат внимание на потенциала на техните млади хора, защото бъдещето на тези държави е именно в техните ръце.

Този празник е чудесен повод да бъдат отбелязани постиженията на младежите и да бъдат създадени програми, чрез които те да заемат полагащото им се място в обществото. Младите хора имат потенциала да решават казуси на местно, национално и глобално ниво и правителството не бива да забравя това.

По случай Международния ден на младежта в някои населени места в страната ще се състои празнична програма. В Пловдив проявите, посветени на празника, ще могат да се видят на площад Стефан Стамболов от 18.00 до 21.00 часа днес.

Тийнейджъри

Празничната програма ще включва забавни предизвикателства с награди, игри и концерт с участието на любителите български изпълнители Сантра и Кристо.

В чест на международния ден на младежта в Градската градина в Сливен ще се проведат куп забавления. В кътчето за отдих жители и гости на града ще открият зумба, йога, боди-арт и много игри.

В Хасково празникът ще се отбележи още от сутринта при местния басейн Фантазия. Празничната програма ще предложи на гостите надпревара по плуване, рисуване на балони, рисунки с пастели, турнир по карти, викторина и още много забавления.

В Габрово пък Международният ден на младежта ще се отбележи с игра, която ще мине под надслов Опознай и избери.

Идеята е младежите да се запознаят с работата на институциите, занимаващи се с доброволческа дейност, както и да научат повече за възможностите на младите хора на пазара на труда. Играта ще започне в 15.00 часа зад Съдебната палата.

Виж повече

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари